Poziom chemii w jedzeniu oraz zanieczyszczenia atmosfery jest z roku na rok coraz wyższy.Przyjmujemy z pożywieniem wielkie ilości czynników szkodzących. Wykaz substancji z początkową literką E używanych w potrawie jest przeważająca.Nie ma się co dziwić, że częściej chorujemy, a alergia stała się chorobą ogółu. By zminimalizować wpływ alergenów zobligowani jesteśmy mieszkać w warunkach pozbawionych bakterii. Izolujemy się od drobnoustrojów i kurzu. W mieszkaniu źródłem roznoszenia alergenów są grzejniki. Zgromadzony na nich kurz, który jest ciągle podgrzewany źle wpływa na wdychane powietrze. Zamontowane w kaloryferach zbudowanych ze stali konwektorów i grilla uniemożliwia prosty dostęp, a w konsekwencji i odkurzanie grzejnika. Wyjątkowo w tym celu zostały zaprojektowane grzejniki Hygiene. Typy te są pozbawione radiatorów i kratek, czyli elementów, które dotychczas zasłaniały, czy nawet uniemożliwiały czyszczenie. Przy kaloryferach z wersji higienicznej brakuje w standardzie wsporników ściennych. Trzeba je domówić. Zawieszenia do grzejników higiene są dość szerokie, pozwalają na łatwy dostęp do znajdującej się z tyłu płyty grzejnika. Łatwe w zachowaniu czystości kaloryfery są produkowane w odmianie jedno, dwu i trzy płytowej. I tak jak w standardowych grzejnikach są wersje zasilane od boku i z dołu. Dla wybrednych produkowane są modele z płaską frontową płytą ? Plan Higien. Kaloryfery te istnieje możliwość wyprodukować w kolorze. Grzejniki z możliwością łatwego czyszczenia idealnie sprawdzają się w klinikach,przychodniach, basenach, pokojach lekarskich czyli tam, gdzie sterylność jest szczególne istotna.
Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.